NOS Nieuws

Dode bij Ironman in Hamburg door aanrijding tussen motorrijder en atleet

Bij de Ironman-triatlon in Hamburg is vanochtend een motorrijder omgekomen bij een botsing met een van de deelnemers.

Het ongeluk gebeurde tijdens het fietsgedeelte van de triatlon. Op beelden is te zien dat de deelnemers rijden over een smalle dijk, tegelijk met tal van motoren. Een cameramotor haalt verschillende deelnemers en andere motoren in, waarna hij buiten beeld vol botst op een waarschijnlijk tegemoetkomende fietser.

Volgens Duitse media overleed de motorrijder ter plekke. De fietser zou zwaargewond zijn geraakt, maar is buiten levensgevaar. De cameraman achter op de motor raakte lichtgewond.

Beelden uit de livestream, gedeeld op Twitter, waarin het ongeluk is te zien. De beelden kunnen als schokkend worden ervaren:

De plek waar het ongeluk plaatsvond, is een keerpunt, waardoor atleten en hun vele begeleiders elkaar tegenkomen op de weg, schrijft Sportschau. Dat zou de drukte en tegenliggers op de weg verklaren.

Na het ongeluk stopte omroep ARD met de livestream van de sportwedstrijd, maar de wedstrijd zelf werd niet stilgelegd.

Toen de fietsers voor de tweede keer langs de plek van het ongeval kwamen, moesten ze afstappen en door de berm rennen omdat de weg was afgezet vanwege het ongeluk.

Triatlonexpert Sebastian Kienle sprak tegenover omroep ARD na dat moment van "ongelooflijke en vreemde taferelen", die hij nooit eerder had gezien.

De Ironman (3,86 kilometer zwemmen, 180,2 kilometer wielrennen en het rennen van de marathon) is in de afgelopen decennia uitgegroeid tot een van de populairste en grootste langeafstandstriatlons. De Ironman in Hamburg is ook het officiële EK, waarmee de deelnemers tickets kunnen verdienen voor het WK.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl