Alexander Zverev
NOS Sport

Exact jaar na Roland Garros-drama overleeft Zverev eerste serieuze test in Parijs

Misschien wel in zijn beste vorm ooit ging Alexander Zverev ineens door zijn enkel. Misschien was hij dan wel nummer één van de wereld geworden.

Nu, exact een jaar later, staat hij er weer. Door een zege op de geplaatste Francis Tiafoe (3-6, 7-6, 6-1, 7-6) lijkt hij zich langzaamaan weer te kunnen gaan meten met de echt grote jongens.

Na twee zeges in drie sets werd hij voor het eerst dit jaar op Roland Garros door Tiafoe wel echt getest. Die kwam knap terug na een beroerde derde set, maar verspeelde een break voorsprong in de vierde en verloor vervolgens nipt de tiebreak.

Zverev moest vorig jaar opgeven in de halve finale tegen de latere winnaar Rafael Nadal. Hij had de eerste set verloren en net voor aanvang van de tiebreak in de tweede set raakte hij zwaar geblesseerd.

De beste Duitser

Lang duurde het voordat Zverev zijn vorm terugvond. Inmiddels was hij ook niet meer de beste Duitser op de wereldranglijst, want veteraan Jan-Lennard Struff was hem voorbij. Gezien het schema kan Zverev zomaar nog een paar rondjes overleven. Zijn volgende opponent in Parijs is Grigor Dimitrov.

Casper Ruud heeft zich voor de tweede keer op rij voor de achtste finales van Roland Garros geplaatst. De verliezend finalist van vorig jaar won in Parijs met 4-6, 6-4, 6-1, 6-4 van Zhang Zhizhen.

Casper Ruud

De Noor, die nummer vier staat op de wereldranglijst, kende een stroeve start tegen de nummer 71 van de wereld. Zhang kon als eerste Chinese tennisser sinds Kho Sin-Khie in 1936 de laatste zestien in Parijs halen en begon vol energie.

Ruud worstelde met zichzelf, zijn forehand liep totaal niet en de sterke Chinees beukte er vanaf de baseline op los. Zhang verspeelde in de eerste set een break voorsprong, maar pakte alsnog de set.

Ruud gaf in de tweede set een break voorsprong weg, maar een break op 5-4 deed het duel kantelen. De Noor ging alleen maar beter spelen en liet Zhang kansloos in de derde en vierde set.

"Ik begon niet zo goed als ik had gewild", zei Ruud na afloop. "Zhang speelde heel goed en ik vond geen gaten in zijn spel. Gelukkig sloeg hij enkele zwakke ballen in de tweede set en begon ik beter te spelen."

Ook Rune door

Holger Rune drong voor de derde keer in z'n loopbaan door tot de vierde ronde van een grandslamtoernooi. De Deen, zesde op de wereldranglijst, schoof Genaro Olivieri met 6-4, 6-1 en 6-3 probleemloos aan de kant.

Holger Rune

De 20-jarige Rune haalde dit jaar op gravel op de masterstoernooien van Rome en Monte Carlo de finale en veroverde tussendoor de ATP-titel in München. De Argentijnse nummer 231 van de wereld had daar geen boodschap aan en nam brutaal een 2-0 voorsprong.

Rune herstelde direct de schade en al snel werd duidelijk dat Olivieri, die tot dit toernooi nog nooit een ATP-duel had gewonnen, niet de wapens had om de Deen echt te kunnen verontrusten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl