Iga Swiatek
NOS SportAangepast

Swiatek meedogenloos tegen Wang, Gauff verslaat 16-jarige op Roland Garros

Iga Swiatek liet maar weer eens zien waarom zij de topfavoriete voor de titel is op Roland Garros. De toernooiwinnares van 2020 en 2022 legde de Chinese Wang Xinyu met 6-0, 6-0 over de knie.

Swiatek won in haar vorige twee duels in Parijs enigszins moeizaam de eerste set (6-4), maar stond beide keren in de tweede set geen game af. Tegen Wang was ze helemaal meedogenloos, want in 51 minuten gunde ze haar opponente slechts zeventien punten.

"Op dit niveau telt elk punt. Ik heb deze focus later in het toernooi hard nodig", zei Swiatek, die ook bij haar vijfde optreden op Roland Garros de achtste finales wist te halen.

Gauff langs 16-jarige

Coco Gauff bereikte de vierde ronde ook, maar zij had het een stuk lastiger. De verliezend finaliste van vorig jaar won het duel met Mirra Andrejeva met 6-7 (5), 6-1 en 6-1.

De pas 16-jarige Andrejeva speelde haar 25ste profduel van het seizoen. De 23ste zege bleef uit, maar het talent liet wel haar klasse zien.

Bekijk hieronder de samenvatting:

Gauff maakt einde aan brutale opmars 16-jarige Andrejeva

Ze ging in de eerste set vol voor de winners en toonde zich mentaal sterk. Ze verspeelde twee keer een break voorsprong, maar brak Gauff toen die voor de set serveerde en pakte via de tiebreak alsnog de set.

De 19-jarige Gauff vond vervolgens haar ritme, zette de Russin meer onder druk en had het alleen aan het begin van de derde set nog even lastig.

De Tunesische Ons Jabeur (7) had het na twee relatief simpel gewonnen duels met Lucia Bronzetti en Océane Dodin een stuk lastiger tegen Olga Danilovic. Ze versloeg de Servische met 4-6, 6-4, 6-2.

Geen ontzag

Danilovic, die in het meisjesdubbelspel Roland Garros won in 2016, toonde geen ontzag voor de verliezend finaliste van vorig jaar op Wimbledon en de US Open. De linkshandige Servische deelde vooral rake klappen uit met haar forehands en brak Jabeur in de eerste set twee keer.

Ons Jabeur vindt haar draai in de derde set

Door zes van de zeven breekpunten van Danilovic weg te werken en er zelf twee van de drie te benutten, dwong Jabeur een derde set af. En daarin nam de foutenlast van Danilovic fors toe.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl