Mark van Bommel op de persconferentie
NOS Voetbal

Van Bommel op drempel landskampioenschap, maar: 'Iedereen is tegen Antwerp'

Om de enorme teleurstelling te verwerken, gaf hij de spelers van Royal Antwerp twee dagen vrij. Nu krijgt de ploeg van trainer Mark van Bommel de tweede en laatste kans om kampioen van België te worden.

Er is een kleine kans dat een gelijkspel volstaat, maar eigenlijk moet Antwerp zondag winnen op bezoek bij KRC Genk. Anders gaat de titel naar Genk of Royale Union. Tegen die ploeg uit Brussel had Antwerp het vorige week in eigen huis eigenlijk al af moeten maken, maar met een man meer slikte Antwerp kort voor tijd de gelijkmaker: 1-1.

'Ik houd daar van'

"Ik heb het gevoel dat de buitenwereld ons plots niet meer als favoriet ziet", zegt Van Bommel, die met Antwerp op de eerste titel sinds 66 jaar jaagt.

"Iedereen is tegen ons", zegt de voormalig trainer van PSV. "De kranten, televisie, tegenstanders en fans. Ik vind het mooi dat het Antwerp tegen de rest is, daar houd ik wel van."

Stand kampioenspoule Jupiler Pro League

Punten
1. Royal Antwerp * 46 punten
2. Royale Union * 46 punten
3. KRC Genk 45 punten
4. Club Brugge 33 punten

* Als Antwerp en Union met een gelijk aantal punten finishen, dan eindigt Antwerp hoger omdat de punten van Union aan het einde van het reguliere seizoen naar boven werden afgerond.

Alles in stadion Bosuil en de stad Antwerpen stond vorig weekend gereed om het landskampioenschap te vieren. "De hele stad had daar zo naartoe geleefd", blikt Van Bommel terug op de teleurstellende middag. "Het is niet makkelijk om de knop zomaar om te zetten. Dat gaat gewoon niet, ik kon dat zelf ook niet. Dat lees je misschien wel zo in de theorieboeken, maar in de praktijk is het toch anders."

Gewoon normaal

Na twee vrije dagen hoopt Van Bommel dat zijn spelersgroep de teleurstelling heeft kunnen verwerken en zondag nog één keer alles kan geven. "We hebben gewoon normaal getraind, zoals we het hele seizoen gedaan hebben. Dat is de beste manier om de klap te verwerken."

Een gespannen blik bij Van Bommel in de dug-out van Antwerp

Van Bommel: "Een coach die in deze week gekke dingen zou gaan doen, brengt zijn groep aan het twijfelen. Dan wek je de indruk dat je het niet meer weet. Ik voer geen show op, ik doe het zoals ik het al het hele seizoen gedaan heb."

Eerder won de ploeg van Van Bommel al de Belgische beker. Op jacht naar de dubbel kreeg de trainer goed nieuws uit de ziekenboeg: clubtopscorer Vincent Janssen is weer hersteld van de blessure die hij vorig weekend opliep.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl