NOS Voetbal

Wonder blijft uit: Wiegman selecteert Mead niet voor Engelse WK-selectie

Bondscoach Sarina Wiegman heeft Beth Mead niet geselecteerd voor het WK voetbal. De 28-jarige sterspeelster van Arsenal scheurde afgelopen november haar voorste kruisband in het competitieduel met Manchester United.

Mead was een van de uitblinkers van de Engelse voetbalsters, die vorige zomer in eigen land Europees kampioen werden.

Over Beth Mead zei de bondscoach: "Ze is zo positief en herstelt voorspoedig. Maar we zouden veel risico's hebben genomen om haar naar het WK te krijgen. Als we haar te vroeg brengen, raakt ze weer geblesseerd."

Bright en Bronze uit lappenmand

Rechtsback Lucy Bronze (FC Barcelona) en centrale verdediger Millie Bright (Chelsea) kunnen wél meedoen aan het WK. Vanwege blessures was het onzeker of ze bij de selectie zouden zitten, maar dat is nu dus bevestigd.

Bright wordt ook de nieuwe aanvoerster nu Leah Williamson (Arsenal) vanwege een knieblessure is uitgeschakeld op het WK van 20 juli tot 20 augustus in Australië en Nieuw-Zeeland. Zij was al reserve-aanvoerster.

Opmerkelijk detail: Bright moest het nieuws dat ze het team zal leiden van de persconferentie vernemen. Wiegman had het haar nog niet zelf verteld.

Met deze 23 speelsters gaat bondscoach Sarina Wiegman met Engeland naar het WK

Fran Kirby (Chelsea) ontbreekt vanwege een blessure. Ook aanvalster Ellen White, die elke wedstrijd op het vorige EK in de basis begon, zit er niet bij Zij stopte na de zomer voorgoed als profvoetbalster na een geperforeerde long.

Van de 23-koppige selectie waren er 16 deel van de groep die in 2022 Europees kampioen werd.

Niamh Charles, Laura Coombs, Lauren James, Esme Morgan, Katie Robinson en Katie Zelem spelen voor het eerst op zo'n groot toernooi voor hun land.

Grote afwezige: Le Tissier

Afgezien van Mead en andere geblesseerden, is de grote afwezige op de lijst Manchester United-verdedigster Maya Le Tissier. De Engelse voetbalbond heeft bevestigd dat Le Tissier, net als aanvalster Jess Park en keepster Emily Ramsey, stand-by staat.

Volgens Wiegman zat Le Tissier er dichtbij. "Het was een harde beslissing, maar ze haalde de 23 net niet."

Ze zal wel meetrainen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl