Een toeschouwer maakte een foto
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Brand in Efteling tijdens voorstelling, en treintje botst op vrachtwagen

In het openluchttheater Raveleijn in de Efteling is vanochtend brand uitgebroken. Het vuur brak volgens Omroep Brabant rond 11.45 uur uit tijdens een show.

Volgens een toeschouwer stond een van de decorstukken - een huisje - ineens in brand. Bij de theatershow Raveleijn wordt vuur gebruikt als onderdeel van de voorstelling. Het is nog onduidelijk of daarbij iets is misgegaan. Het theater is ontruimd. Dat verliep volgens de toeschouwer rustig.

"Iedereen is veilig en ongedeerd", laat een woordvoerder van de Efteling weten. "De brand is geblust door de brandweer." Toeschouwers zijn niet in gevaar geweest, aldus de woordvoerder.

Lichtgewonden bij ongeluk

Ongeveer een uur na de brand, was er een ongeluk op een andere plek in het park. De stoomlocomotief van het park botste met een vrachtwagen die daar was voor bouwwerkzaamheden. Volgens Omroep Brabant raakten enkele mensen lichtgewond. Niemand hoefde naar het ziekenhuis.

"Misschien was er iets met de signalering of de chauffeur van de vrachtwagen lette niet goed op. Dat moeten we nog uitzoeken", aldus een woordvoerder.

Advertentie via Ster.nl