NOS NieuwsAangepast

'Verdwenen man' Spanbroek zegt te zijn ontvoerd, onderzoek gaat door

De man die vrijdag verdween in het Noord-Hollandse Spanbroek heeft tegenover de politie verklaard dat hij is ontvoerd. Het onderzoek wordt om die reden voortgezet, laat een politiewoordvoerder weten.

De man werd vandaag gevonden in Beverwijk. Agenten ontvingen vanochtend al meerdere meldingen dat hij rondliep in de buurt van station Beverwijk.

De man werd eerst medisch onderzocht en daarna verhoord. Een woordvoerder van de politie liet weten dat hij "een enigszins verwarde indruk" maakte, maar dat hij geen uiterlijke verwondingen had.

Op een foto die zaterdag werd verspreid, is te zien dat hij werd meegenomen door iemand die zijn middel vasthield. De politie zocht het hele weekend naar de man. Er kwamen verschillende tips binnen, maar die leverden tot vandaag niets op.

In Beverwijk uitgestapt

Een tip van een treinconductrice was de aanleiding om vandaag te gaan zoeken in Beverwijk. De man was volgens haar gisteren uitgestapt bij dat station. Vervolgens kwamen er verschillende meldingen binnen van mensen die de man in de Noord-Hollandse stad hadden gezien. Een van die meldingen bracht de politie uiteindelijk bij de man.

In de nacht van vrijdag op zaterdag hield de politie in Heerhugowaard twee mannen aan voor mogelijke betrokkenheid. Maar die aanhoudingen leidden niet direct tot het achterhalen van de identiteit of verblijfplaats van de man. Of de gesprekken met deze verdachten een rol hebben gespeeld in het vinden van de man vandaag, kan de woordvoerder niet zeggen.

Volgens de politie sprak de man Engels of Duits. Een uur voor hij werd meegenomen, stond hij nog op zijn sokken bij het winkelcentrum in Spanbroek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl