De explosie was voor de deur van dit pand in Den Haag
NOS NieuwsAangepast

Meer filialen geldwisselkantoor gesloten na nieuwe explosie, nu in Den Haag

In Den Haag is vannacht een explosief afgegaan voor de deur van een geldwisselkantoor. Bij filialen van hetzelfde bedrijf in Rotterdam en Amsterdam waren afgelopen week ook al explosies.

Als gevolg van de explosies zijn in alle drie de steden vestigingen van het bedrijf gesloten, tien in totaal. De sluiting geldt voor zes maanden. Een pand van de keten in Amsterdam is niet gesloten, omdat daar geen bedrijvigheid is.

De gemeente Amsterdam noemt als reden voor de sluiting de "dreigende verstoring van de openbare orde en een risico op herhaling". De gemeente Den Haag benadrukte eerder de "structurele aard van de ernstige geweldsincidenten" en het strafrechtelijke onderzoek tegen het geldwisselkantoor.

Nieuwe explosie

De explosie van vannacht was aan de De Heemstraat in Den Haag, rond 02.15 uur. Er raakte volgens de politie niemand gewond. Alleen de voordeur van het pand raakte beschadigd.

Gisternacht was het nog raak bij een filiaal in Rotterdam. Ook daar bleef de schade beperkt tot de deur van het gebouw. Bij dat kantoor deed de politie in maart nog een inval; er werden toen vijf mensen opgepakt op verdenking van het witwassen van miljoenen euro's drugsgeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl