Vreugde bij de spelers van Heidenheim
NOS Voetbal

Heidenheim dompelt HSV met extreem late goals in rouw en debuteert in Bundesliga

Na de Bundesliga heeft ook het tweede niveau van Duitsland een ontknoping gekend vol drama. Hamburger SV dacht na vijf jaar terug te mogen keren op het hoogste niveau, maar bij Regensburg-Heidenheim had op dat moment het laatste fluitsignaal nog niet geklonken.

FC Heidenheim scoorde nog in de derde én negende (!) minuut van de extra tijd, waarmee een achterstand werd omgebogen in een zege (2-3).

Ook nog kampioen

En zo maakt Heidenheim volgend seizoen zijn debuut in de Bundesliga. En om het nog wat mooier te maken voor de club, door een nederlaag van koploper Darmstadt (dat wel al zeker was van promotie) bij Greuther Fürth (4-0) werd ook het kampioenschap in extremis nog binnengesleept op doelsaldo.

Zelf had HSV, waar de Nederlander Ludovit Reis een vaste waarde is, al met 1-0 gewonnen op bezoek bij Sandhausen.

Tim Walter, de trainer van HSV, denkt dat ie gepromoveerd is

Na vier jaar op rij de kansen op promotie in de slotfase van het seizoen te hebben verspeeld, leek het nu wel goed af te lopen voor HSV. Supporters kwamen zelfs massaal het veld op om de terugkeer op het hoogste niveau met de spelers te vieren.

Door een lange blessurebehandeling aan het begin van de tweede helft werd er in Regensburg royaal tijd bijgetrokken, waardoor de vreugde bij HSV uiteindelijk omsloeg in groot verdriet.

Er volgt trouwens nog een herkansing, want de behaalde derde plaats geeft wel recht op promotiewedstrijden tegen VfB Stuttgart.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl