De man die vrijdagmiddag werd ontvoerd in Spanbroek
In samenwerking met
NH Nieuws
NOS Nieuws

Twee mannen vast voor ontvoering Spanbroek, slachtoffer nog spoorloos

De politie heeft twee mannen aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de ontvoering van een man, gistermiddag in Spanbroek. De arrestaties waren vannacht in het naburige Heerhugowaard.

Wat de rol van de arrestanten was bij het incident wordt nog onderzocht. Het is nog steeds onduidelijk wie het slachtoffer is. Hij werd gistermiddag hardhandig in een auto geduwd en meegenomen.

De aanhoudingen hebben nog niet geleid tot de verblijfplaats van de man, zegt de politie tegen NH Nieuws. De politie maakt zich nog altijd ernstig zorgen om zijn gezondheid. De politie gaf daarom eerder al een foto vrij van de man.

Harde knal

Een vrouw in Heerhugowaard, zo'n 12 kilometer vanaf Spanbroek, werd vannacht wakker van een harde knal. Het bleek te gaan om de aanhouding van twee mogelijke betrokkenen. "Ik dacht dat er een aanslag werd gepleegd", zegt ze tegen de omroep.

Toen ze uit het raam keek, zag ze een man in een zwart pak, met een zwart masker en mogelijk een geweer. "Ik heb maar weinig momenten in mijn leven gehad dat ik zo veel angst voelde", zegt ze. Ze zag daarna zo'n tien mannen buiten met honden. Vervolgens zag ze hoe auto's werden doorzocht en twee mannen werden gearresteerd.

De twee verdachten zitten in beperking. Ze mogen alleen contact hebben met hun advocaat.

Advertentie via Ster.nl