NOS Wielrennen

SD Worx breidt in Thüringen enorme zegereeks uit: 14 overwinningen op rij

SD Worx blijft alleenheerser in de Ronde van Thüringen. Lonneke Uneken bezorgde haar ploeg de vierde ritzege van deze week en teamgenoot Mischa Bredewold behield de leiding in het klassement.

Team SD Worx is sinds de Vuelta, toen Demi Vollering de eindzege aan Annemiek van Vleuten van Movistar moest laten, niet te stoppen. De ploeg won alle etappes in de Ronde van Baskenland en werd ook in de Ronde van Burgos niet verslagen.

Dit jaar al 29 overwinningen

De teller staat nu op twaalf etappezeges op rij. Dat leverde twee keer de eerste plek in een eindklassement op. Over het hele seizoen werd er al 29 keer gewonnen door SD Worx. FDJ-Suez staat tweede met 9 zeges.

De vierde etappe in de Ronde van Thüringen, met start en finish in Gotha, voerde het peloton over de nodige heuveltjes. Zo bestond 60 van de 135 kilometer van de rit uit geaccidenteerd terrein. Maaike Coljé liet zich lange tijd van voren zien, maar op 34 kilometer van de finish werd ze teruggepakt.

Kort daarna gingen Uneken, Kathrin Schweinberger en Marta Lach ervandoor. Het trio pakte al snel een minuut, hield stand in de spannende finale, waarna Uneken in de sprint de jarige Lach (26) probleemloos achter zich hield.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl