NOS Nieuws

Spullen van vermiste kinderen gevonden na vliegtuigcrash in Colombia

In Colombia zijn opnieuw spullen gevonden van de vier kinderen die al weken worden vermist na een vliegtuigcrash. Het gaat om een dop van een fles, kinderschoenen en een vieze luier.

Ruim drie weken geleden stortte het vliegtuigje neer in het Amazonegebied. De moeder van de kinderen, een gids en de piloot overleefden de crash niet. Hun lichamen werden vorige week bij het vliegtuigwrak gevonden. De vier kinderen die aan boord zaten, zijn nog niet gevonden.

De kinderen komen uit hetzelfde gezin en zijn 13, 9, 4 jaar en 11 maanden oud. Militairen zijn dag en nacht naar hen op zoek en hebben door de gevonden spullen hoop dat ze nog leven. "We weten dat ze de vliegtuigcrash hebben overleefd", zegt de leider van het zoekteam tegen persbureau AP. Ook de vader van de kinderen blijft hoopvol. "Ik weet zeker dat mijn kinderen snel zullen worden gered."

Eerder werd al een provisorische schuilplek gevonden, gebouwd met takken en bladeren. Ook kwamen de militairen een half opgegeten stuk fruit, een schaar en een drinkflesje voor een baby tegen. Volgens Humberto Hinestrosa laat dat zien dat de kinderen survival skills hebben. Hij werkt bij Rescue International en helpt de Colombiaanse autoriteiten bij de zoektocht naar de vermiste kinderen.

Ook verschillende inheemse gemeenschappen helpen mee met de zoektocht. Ze kennen de jungle goed en hopen dat de vermiste kinderen door andere inheemsen zijn opgevangen.

Nieuwsuur sprak vorige week met Hinestrosa en maakte deze video over de zoektocht:

Deze man helpt Colombiaanse autoriteiten bij zoektocht vermiste kinderen

Het Colombiaanse leger heeft meer dan honderd overlevingspakketten in de jungle gedropt. Behalve water en eten zitten daar ook fluitjes en fakkels in, waarmee de kinderen hun locatie kenbaar kunnen maken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl