Joris Mathijsen op de tribune bij Willem II
NOS Voetbalβ€’

ADO stelt oud-international Mathijsen aan als technisch directeur

ADO Den Haag heeft in Joris Mathijsen een nieuwe technisch directeur gevonden. De 43-jarige oud-international was van 2016 tot 2022 in dezelfde functie actief bij Willem II. Bij de Tilburgers werd hij in maart vorig jaar ontslagen. nadat dezelfde dag hoofdcoach Fred Grim op straat was gezet.

Mathijsen krijgt als voornaamste taak om ADO terug te brengen naar de eredivisie, waar de Haagse club in 2021 uit degradeerde. "Ik ben de uitdaging aangegaan om ADO Den Haag terug te brengen naar waar het thuishoort", lichtte Mathijsen toe.

Van lof naar degradatie

Als speler was Mathijsen actief voor Willem II, AZ, Hamburger SV, MΓ‘laga en Feyenoord. In 2010 speelde de 84-voudig international met Oranje de WK-finale tegen Spanje. In 2015 zette hij een punt achter zijn loopbaan en een jaar later begon hij als technisch directeur van Willem II.

Met een vijfde plaats als hoogtepunt in het vanwege corona niet afgemaakte seizoen 2019/2020 als hoogtepunt kreeg Mathijsen aanvankelijk alle lof voor zijn werk bij Willem II. Daarna werden de prestaties minder met de degradatie van 2022, toen Mathijsen al was ontslagen, als dieptepunt.

Van Grinsven-Admiraal algemeen directeur

ADO liep vorig seizoen promotie in de play-offs net mis. Dit seizoen eindigde ADO, onder leiding van trainer Dick Advocaat, als twaalfde. Mathijsen is de opvolger van Daryl Janmaat, die in november vorig jaar al na vijf maanden opstapte.

Naar een nieuwe trainer is ADO nog op zoek. Eerder op donderdag presenteerde de club al Natascha van Grinsven-Admiraal als algemeen directeur. Zij komt over van Telstar, waar ze commercieel directeur was.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl