NOS NieuwsAangepast

Examens Amsterdamse school verplaatst naar andere locatie door bedreiging

Een middelbare school in Amsterdam blijft vandaag dicht vanwege een bedreiging. AT5 meldt dat de school, het Spinoza20first in Amsterdam-Oost op de H.J.E. Wenckebachweg, de examens daarom naar een andere locatie verplaatst.

Tegen Het Parool zei rector Jan Paul Beekman dat de bedreiging gisteravond laat via Snapchat werd verspreid. In NPO Radio 1-programma Spraakmakers legde Beekman uit dat het ging om de melding van een schietpartij, "die vandaag zou moeten plaatsvinden op mijn school".

Het is niet duidelijk van wie de bedreiging komt. De politie doet momenteel onderzoek naar de bedreiging. Volgens Beekman was er vanochtend nog te weinig informatie over de oorsprong van de bedreiging en heeft hij daarom de school gesloten.

Zelf kreeg de school geen dreigbericht. "Hoewel we de kans op een gewelddadig incident zeer klein achten, vinden we het niet verantwoord om vandaag ook maar enig risico te lopen", zei Beekman tegen Het Parool.

Examens verplaatst

De examens worden verplaatst naar het Spinoza Lyceum, dat ook "binnen mijn stichting valt", benadrukt de rector. Die school is in Amsterdam-Zuid.

Beekman: "Ik begrijp dat leerlingen gehecht zijn aan een bekende en vaste plaats, dus ik heb wel met de leerlingen te doen die vandaag op een andere plek dit spannende examen gaan maken."

Een politiewoordvoerder zegt dat de school zelf heeft besloten om de deuren te sluiten. "Wij richten ons op het onderzoek", zegt de woordvoerder.

Vanmiddag volgt er een nieuw overleg tussen de school en politie. Op basis van dat overleg besluit rector Beekman of hij morgen de deuren weer opent.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl