Het Flatiron Building in New York
NOS Nieuws

Wereldberoemd New Yorks gebouw geveild voor 161 miljoen dollar

Het wereldberoemde Flatiron Building in New York is bij een veiling voor 161 miljoen dollar verkocht. De koper is een vastgoedontwikkelaar die al deels eigenaar was van het iconische 'strijkijzergebouw'.

De veiling was op de stoep van een rechtbank in Manhattan en dus voor iedereen te zien. Toen na een half uur het hoogste bod was afgegeven en de veiling werd afgehamerd, werd luid geapplaudisseerd.

Het is de tweede keer in korte tijd dat het Flatiron Building onder de spreekwoordelijke hamer komt. Eind maart had een andere vastgoedontwikkelaar het voor 190 miljoen dollar gekocht, maar die liet na om op tijd een aanbetaling te doen. Daarmee was de koop ontbonden.

De nieuwe eigenaar, Jeff Gural (met bordje 25), tijdens de veiling

Een rechter had de veiling bevolen nadat tussen de vijf eigenaren van het gebouw ruzie was ontstaan over de toekomst ervan. Nu er nog maar één eigenaar is, is dat probleem opgelost.

Het ruim 90 meter hoge Flatiron Building hoort bij de bekendste gebouwen van New York en dateert van het begin van de vorige eeuw. Het was jarenlang in gebruik door een uitgeverij, maar die is vertrokken en nu staat het gebouw leeg. De nieuwe eigenaar overweegt om de bovenste etages tot luxe appartementen te transformeren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl