Dyon Dorenbosch (27) zoekt Evan Rottier, de man van de assist, op
NOS Voetbalโ€ข

FC Eindhoven verrast Almere City met zege bij start nacompetitie

De nacompetitie met als inzet een plaats in de eredivisie van volgend seizoen is van start gegaan met een 1-0 thuiszege van FC Eindhoven, dat in de Keuken Kampioen Divisie als achtste was geรซindigd, op Almere City, de nummer drie in de reguliere competitie achter de promovendi Heracles Almelo en PEC Zwolle.

FC Eindhoven, dat als EVV Eindhoven van de partij was in het allereerste eredivisieseizoen 1956/1957 en in de jaren zeventig ook nog twee jaar op het hoogste niveau speelde, had de eerste speldenprikken in huis. Charles-Andreas Brym scoorde zelfs, maar deed dat in buitenspelpositie.

Veel meer opwinding bood de eerste helft niet, al verloor Almere City wel aanvoerder Damian van Bruggen. Hij kwam na een kopduel niet lekker neer en greep onmiddellijk naar de zij.

Pijnlijke kaak

Kort na rust moest ook Eindhoven na een ongelukkig voorval wisselen. Doelman Nigel Bertrams kreeg de knie van Almere-invaller Rajiv van La Parra tegen zijn hoofd en verliet het veld met een pijnlijke kaak.

Rajiv van la Parra informeert bij pechvogel Nigel Bertrams

Zijn 20-jarige vervanger Jort Borgmans bracht halverwege de tweede helft knap redding toen na een vlotte Almeerse aanval Pascu van dichtbij inschoot.

De druk van de gasten nam langzaam maar zeker toe, maar Borgmans bleef alert bij de spaarzame kansjes. De doelman kon zelfs juichend de middenlijn opzoeken, toen een kwartier voor tijd Dyon Dorenbosch de 1-0 binnenkopte na een voorzet van invaller Evan Rottier.

Almere City ging op jacht naar de gelijkmaker, maar gevaarlijk werden de mannen van Alex Pastoor, die in 2010 Excelsior via de nacompetitie naar de eredivisie loodste, niet meer. Het kreeg zelfs bijna nog een tweede tegendoelpunt te verwerken, maar de vrije trap van Lamine Diaby-Fadiga miste de kruising nipt.

Vrijdag is de return in Flevoland. Voor dinsdag staan de duels VVV-Willem II (18.45 uur) en NAC-MVV (21.00 uur) op het programma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl