Gerrit Hiemstra in de regieruimte van de NOS
NOS Nieuws

Gerrit Hiemstra stopt na 24 jaar als weerman bij de NOS

Gerrit Hiemstra stopt na bijna 25 jaar als weerman bij de NOS. Hij wil als ondernemer gaan werken aan klimaatneutraal bouwen en het bouwen met natuurlijke grondstoffen.

Zijn laatste weersverwachting in het NOS Journaal is in september. In de tussentijd gaat de NOS op zoek naar een opvolger.

Hiemstra (61) begon in december 1998 bij de NOS, eerst als invaller en later als vaste kracht op freelancebasis. Sindsdien bracht hij gemiddeld twee dagen per week de weersverwachting op radio en televisie en leverde hij geregeld bijdrages voor NOS.nl en de NOS-app.

Nieuw bedrijf

Hiemstra wil zich met een nieuw bedrijf gaan richten op het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen. "Ik heb het nog steeds erg naar mijn zin bij de NOS en doe het werk nog altijd met veel plezier. Het blijft een voorrecht om onderdeel te zijn van de NOS en een bijdrage te leveren aan het informeren van de Nederlandse samenleving. Tot nu toe heb ik vooral veel verteld en gesproken over klimaatverandering, maar nu wil ik er ook echt iets aan gaan doen."

Hoofdredacteur NOS Nieuws Giselle van Cann: "Gerrit is voor de kijker een vaste waarde geworden die zonder opsmuk het weer brengt in het NOS Journaal, en die de laatste jaren ook online en op sociale media met zijn kennis over het klimaat een snaar weet te raken bij een nieuwe generatie. We gaan Gerrit en zijn vakmanschap ontzettend missen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl