NOS Voetbal

PSV gaat met 'klotegevoel' slotronde in, bij Ajax zit het 'met motivatie wel goed'

De strijd tussen PSV en Ajax om de tweede plaats in de eredivisie, voor een ticket in de derde voorronde van de Champions League, is nog steeds niet beslist.

PSV speelde vandaag met 3-3 gelijk tegen sc Heerenveen en zag Ajax dankzij een 3-1 overwinning op FC Utrecht terugkomen tot een achterstand van drie punten. En dus wacht er volgende week zondag voor beide clubs een nerveuze laatste speelronde.

AZ-PSV en FC Twente-Ajax

PSV moet dan op bezoek bij nummer vier AZ, dat op zijn beurt nog knokt voor de derde plaats (een ticket voor de play-off in de Europa League), minimaal één punt halen om zeker te zijn van de begeerde tweede plaats.

Nummer drie Ajax moet drie punten op PSV goedmaken, maar heeft zondag eveneens een pittige opdracht: winnen bij nummer vijf FC Twente.

De stand in de eredivisie na speelronde 33

PSV stond dus op matchpoint voor de tweede plaats, maar verzuimde dat te benutten met het 3-3 gelijkspel thuis tegen sc Heerenveen. De Eindhovenaren hadden een zege nodig.

En dus moet PSV volgende week vol aan de bak tegen AZ. "Daar is ook niets mis mee. Niemand heeft gezegd dat het makkelijk is om tweede te worden. Dit hoort erbij", onderdrukte trainer Ruud van Nistelrooij zijn teleurstelling na afloop.

Veerman boos

Waar Van Nistelrooij zich op de vlakte hield, kwam bij middenvelder Joey Veerman vlak na de wedstrijd het stoom uit de oren. "We moeten nu tegen AZ vol gas gaan. Alleen is dit nu wel een klotegevoel", foeterde de Volendammer na de remise in eigen huis.

Ajax-trainer John Heitinga is blij dat hij na de 3-1 zege op Utrecht weer zicht heeft op kwalificatie voor de voorronde van de Champions League.

"Het is realistisch dat we een plek in de Europa League kunnen veiligstellen en je moet hopen op meer. Wij moeten zorgen dat we onze wedstrijd winnen", aldus de trainer van de Amsterdammers.

"Maar nog steeds wacht ons een lastige uitwedstrijd. We moeten het zelf zien te doen, dat is het enige wat we kunnen doen. Met de motivatie zit het wel goed."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl