Uitzinnig Excelsior zeker van handhaving na ruime zege bij Fortuna

Bekijk de samenvatting van Excelsior - Fortuna Sittard

Excelsior is nog minstens een seizoen verzekerd van spelen in de eredivisie. Het won thuis met 3-0 van Fortuna Sittard en is dankzij het verlies van Emmen, thuis tegen Feyenoord, zeker van de vijftiende plaats.

Na het laatste fluitsignaal kwamen supporters van Excelsior het veld op om de handhaving uitbundig te vieren. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen promoveerde vorig jaar na een thriller in de finale van de play-offs tegen ADO Den Haag naar de eredivisie.

De Kralingers sluiten de competitie volgende week af tegen FC Volendam, dat zondag dankzij de nederlaag van FC Emmen ook zeker werd van een tweede seizoen op rij in de hoogste afdeling.

Dolgelukkig Excelsior viert lijfsbehoud: 'Dit voelt als kampioenschap'

Voor rust viel er weinig te genieten op Woudestein. Excelsior kwam iets vaker dan Fortuna voor het vijandelijke doel, maar zoals wel vaker dit seizoen vond het geen eindstation. Tijjani Noslin stichtte aan de andere kant wel wat gevaar met zijn acties.

Durf

Na de pauze speelden de Kralingers met wat meer durf. Na een voorzet op maat van Marouan Azarkan kopte Kik Pierie de thuisploeg op 1-0. De 2-0 viel volgens hetzelfde recept: ditmaal kopte Couhaib Driouech binnen na een voorzet van Kenzo Goudmijn.

In de slotfase waren de rollen omgedraaid en bepaalde Goudmijn op aangeven van Driouech met een sublieme uithaal de eindstand op 3-0.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl