De bus van Heracles
NOS Voetbal

Heracles Almelo schrapt rondrit bij huldiging na tragisch ongeluk in Yerseke

Heracles Almelo heeft besloten geen rondrit door de stad te gaan maken voor aanvang van de huldiging van zondagmiddag. De kampioen van de eerste divisie heeft dit besluit genomen naar aanleiding van een tragisch ongeluk met een kampioenswagen op zaterdagmiddag in Yerseke. Daarbij kwam een 5-jarig meisje om het leven.

"Heracles Almelo leeft mee met de nabestaanden. Na overleg met de Gemeente Almelo en de vervoerder vinden wij het op dit moment ongepast om het behaalde kampioenschap op de platte kar te vieren", laat de club weten in een verklaring op de eigen website.

Huldiging in binnenstad gaat wel door

De ploeg van trainer John Lammers werd vrijdagavond kampioen na een 2-0 zege op Jong Ajax. Promotie was al enige tijd geleden veiliggesteld, maar na de zege en het uitblijven van een grote zege van PEC Zwolle, werden de Almeloërs op doelsaldo kampioen.

De huldiging voor die prestatie in het centrum van Almelo gaat wel door. De selectie zal met de spelersbus vanaf het stadion rechtstreeks richting de binnenstad gaan om op het Marktplein de kampioensschaal aan de supporters te tonen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl