foto ter illustratie
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Nederlander overleden na exploderende petanquebal in Belgische Ardennen

Een 37-jarige man uit Eindhoven is overleden door een petanquebal die ontplofte in de Belgische Ardennen. Het ongeluk gebeurde afgelopen zaterdag in Stavelot, een stad in de buurt van Luik. De man raakte toen zwaargewond.

Belgische media schrijven dat een groep Nederlanders daar in een vakantiehuis verbleef om een vrijgezellenfeest te vieren. De mannen zaten bij een vuurkorf, waarin of waaronder petanqueballen lagen. Een van de ballen zou zo heet zijn geworden dat die ontplofte. De man werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

Alsof een gasfles ontplofte

Vandaag is hij aan zijn verwondingen overleden, meldt zijn familie. "We zijn geschokt door het plotselinge overlijden, hij zal enorm gemist worden", laat de familie aan Omroep Brabant weten.

De buurman van het vakantiehuis in Stavelot vertelt tegen de Belgische nieuwszender VTM dat het klonk alsof er een gasfles ontplofte. Toen hij een ziekenwagen en een traumahelikopter hoorde aankomen, wist hij dat het serieus was. "We hoorden de ambulancemedewerkers tegen elkaar zeggen dat het hele gezicht van de man verbrand was", vertelt hij.

Advertentie via Ster.nl