Martha Stewart (81) op de cover van Sports Illustrated
NOS Nieuws

Martha Stewart (81) in badpak oudste model ooit op cover van Sports Illustrated

Met haar 81 jaar wordt de Amerikaanse presentatrice en tv-kok Martha Stewart het oudste model ooit op de cover van het tijdschrift Sports Illustrated. Het blad maakte bekend dat ze in badpak op de cover schittert van het aankomende zwemkledingnummer.

Stewart hoopt dat de cover mensen inspireert "om nieuwe dingen te proberen, ongeacht in welke levensfase je zit". Op de foto poseert ze in badpak voor de camera. De beelden zijn gemaakt in de Dominicaanse Republiek.

IJdelheid en zelfvertrouwen

Het was nog een hele uitdaging voor haar om in een zwempak te poseren, zegt de 81-jarige tegen The New York Times. "Ik hoef me niet aan conventies te houden", zei ze tegen zichzelf toen ze het aanbod kreeg van het blad. Er was enige ijdelheid voor nodig, maar ook zelfvertrouwen, zegt ze. "Ik dacht: als ik me fysiek en mentaal goed genoeg voel om zoiets te doen, dan ben ik er klaar voor."

Stewart had twee maanden de tijd om zich voor te bereiden. Dat deed ze door onder meer drie keer per week aan pilates te doen om vitaler te worden.

Veelzijdig

De Amerikaanse Stewart heeft een veelzijdige carrière. Ze is effectenmakelaar, zakenvrouw, auteur en model. Maar de meesten kennen haar als presentatrice en tv-kok. Ze bracht kookboeken, kookgerei, tijdschriften en handdoeken uit onder haar naam.

Toen haar bedrijf Martha Stewart Living Omnimedia naar de beurs ging in 1999, werd ze de eerste selfmade miljardair in de VS. Maar haar carrière had ook donkere kanten. Zo werd ze in 2004 veroordeeld tot vijf maanden gevangenisstraf voor onder meer handel met voorkennis.

Lof

Naast Stewart, staan ook zangeres Kim Petras (30) en actrices Megan Fox (37) en Brooks Nader (27) in het nummer van Sports Illustrated dat vrijdag verschijnt. Dat Stewart ja zei om zich bij dat rijtje te voegen, oogst veel lof van onder meer de hoofdredacteur van het badmodenummer. "Ze heeft nog nooit de omstandigheden de resultaten in haar leven laten dicteren", zegt MJ Day.

Ook de redactiechef van het Nederlandse blad Women's Health, Kirsten van den Berg, vindt het een goed initiatief. "Ik vind het heel erg tof. Als professional zie ik ten eerste een hele mooie cover en ten tweede vind ik de boodschap erachter heel sterk."

Diversiteit is een belangrijk thema, zegt Van den Berg. "Of een model 20 is of 81 moet niet uitmaken. Van ons wordt verwacht dat we modellen zoeken die binnen onze doelgroep vallen, maar ik sluit zeker niet uit dat wij ook een keertje iemand van boven de 70 jaar op de cover zetten."

Maar, winst is op dat gebied nog zeker te behalen, zegt ze. "Ik denk dat we een mooie weg zijn ingeslagen, maar er zullen altijd verbeteringen mogelijk zijn qua diversiteit in leeftijd en afkomst. We hebben in het verleden te horen gekregen dat we te vaak het perfecte plaatje lieten zien. Dat waren dan hele slanke vrouwen. We willen nu laten zien dat je ook gezond kan zijn zonder dat je een sixpack hebt bijvoorbeeld."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl