De laatste keer dat Loekasjenko in het openbaar is gezien; bij de Dag van de Overwinning in Moskou
NOS NieuwsAangepast

Geruchten over gezondheid Belarussische president nemen toe, ook Kremlin reageert

De speculaties over de gezondheid van de Belarussische president Aleksandr Loekasjenko zijn de laatste dagen toegenomen. De dictator is gisteren niet komen opdagen bij een ceremonie, en vandaag zag ook het Kremlin zich genoodzaakt om te reageren op de geruchten.

Moskou heeft geen officieel nieuws ontvangen wat betreft Loekasjenko, zegt een woordvoerder. Volgens het Kremlin is het het beste om niet in te gaan op geruchten en te wachten op officiële mededelingen.

Later vandaag plaatste het Belarussische Telegramkanaal Poel Pervogo, dat vaker bericht over de bezigheden van de Belarussische president, een foto van Loekasjenko op bezoek bij een legerbasis. Op de foto is te zien dat de linkerhand van de president in het verband zit.

De foto van Loekasjenko die vandaag werd verspreid:

Loekasjenk op de vandaag verschenen foto

De 68-jarige Loekasjenko was vorige week dinsdag in Moskou aanwezig bij de 'Dag van de Overwinning', de dag waarop Rusland de overwinning op nazi-Duitsland viert. Toen waren er al geruchten over de gezondheid van de president. Zo zou Loekasjenko een klein stuk lopen, maar werd hij met de auto gereden. Daarnaast sloeg hij een lunch met de Russische president Poetin en andere leiders over.

Sommige media schreven dat Loekasjenko er vermoeid uitzag, en een pleister op zijn hand droeg. De president is sindsdien niet meer in het openbaar gezien, tot de foto die vandaag op Telegram verscheen.

Loekasjenko, aan de macht sinds 1994, zou gisteren een speech geven bij een ceremonie in de hoofdstad Minsk. De tweede zondag van mei is een van de belangrijkste officiële feestdagen in Belarus, de dag van de nationale symbolen. Premier Roman Golovtsjenko heeft de toespraak uiteindelijk gegeven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl