De zoekactie gisteren op het water
NOS Nieuws

Lichaam gevonden in IJsselmeer, mogelijk opvarende zeiljacht

In het IJsselmeer is vanavond een lichaam aangetroffen. Mogelijk is het de vermiste man die gistermiddag op een zeiljacht overboord sloeg toen hij werd geraakt door een giek. De politie bevestigt de vondst van het lichaam. Het is nog niet duidelijk of het de vermiste man betreft. Het slachtoffer moet nog worden geïdentificeerd.

De zeiler verdween gisteren onder water en kwam niet meer boven. Een tweede persoon op de boot sprong achter hem aan maar kon de man niet meer vinden, waarna de Kustwacht werd ingeschakeld. De tweede persoon werd door de hulpdiensten uit het water gehaald.

Waarschijnlijk overleden

Sinds gisteren werd er naar de vermiste man gezocht ter hoogte van Enkhuizen. Het zoekteam maakte gebruik van sonarapparatuur. Met geluidsgolven onder water kunnen personen of voorwerpen worden gedetecteerd.

Ook werd er onder meer met een vliegtuig van de Kustwacht en een helikopter gezocht. Daarna nam de politie het over en vanochtend werd de zoekactie hervat. Een woordvoerder van de reddingsorganisatie KNRM zei al eerder dat de opvarende van de boot naar alle waarschijnlijkheid overleden zou zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl