NOS Sport

Brons voor Badloe bij EK foilen na valse start en diskwalificatie in finale

Kiran Badloe heeft een bronzen medaille veroverd bij het EK foilen in Griekenland. De olympisch kampioen op de niet-foilende RS:X-plank plaatste zich eerder op de dag voor de finale, waarin drie surfers strijden om goud. Door een valse start in die finale moest Badloe genoegen nemen met de derde plek.

De titel ging naar de Italiaan Nicolò Renna, die na de fleetraces nog tiende stond.

Badloe na EK-brons voorzichtig over Spelen: 'Nog steeds race tegen de klok'

Op de laatste dag van het kampioenschap streden de tien beste surfers van de afgelopen week om het goud. Badloe was door zijn derde plek op de ranglijst al geplaatst voor de halve finale, net als Luuc van Opzeeland, die tweede stond. De wedstrijden werden enkele uren uitgesteld vanwege stormachtige omstandigheden.

In de kwartfinale probeerde Huig-Jan Tak ook door te stoten, maar hij moest genoegen nemen met plek tien. In de halve finale was Badloe de snelste, terwijl Van Opzeeland afviel. Hij werd vierde en laatste in de race, wat hem een vijfde plek opleverde in het eindklassement.

Geen medailles bij de vrouwen

Bij de vrouwen strandden zowel Sara Wennekes (achtste) als Lilian de Geus (negende) in de kwartfinale. De Europese titel ging naar de Noorse Mina Mobekk. Achter haar behaalden Sharon Kantor uit Israël en Emma Wilson uit Groot-Brittannië de overige medailles.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl