De volleybalsters van Sneek zijn dolblij na het behalen van de landstitel
NOS Sport

Volleybalsters Sneek pakken elfde landstitel na emotioneel beladen week

De volleybalsters van Sneek hebben na een emotionele week voor de elfde keer de landstitel gepakt. Ze waren in de vijfde finalewedstrijd met 3-1 (18-25, 25-21, 25-20, 25-15) te sterk voor Utrecht en brachten in de best-of-5-serie de eindstand zo op 3-2.

De wedstrijd in de afgeladen Sneker Sporthal begon met een minuut stilte, vanwege het plotselinge overlijden van de 25-jarige Koen Sikkema, een van de steunpilaren van Sneek Heren 1, afgelopen weekend. Het zorgde voor een schok binnen de Friese volleybalclub.

Een hartverwarmend spandoek in Sneek

De volleybalsters van Sneek hadden vorige week in de Domstad de landstitel al binnen kunnen halen, maar toen lukte het nog niet en wist de stuntploeg uit Utrecht de stand gelijk te trekken.

Utrecht won al de Supercup, haalde de bekerfinale en dus de finale van de play-offs. En dat terwijl de club pas voor het tweede jaar in de eredivisie uitkomt en waar de speelsters nog gewoon contributie moeten betalen.

De bezoekers pakten in Sneek nog brutaal de eerste set, maar daarna pakten de Friezen de regie over. Onder aanvoering van uitblinkster Britt Schreurs denderde de formatie van Harry van den Brink door naar de eerste titel in zeven jaar.

Bekijk in de video hieronder de samenvatting.

Volleybalsters Sneek verslaan Utrecht en pakken eerste landstitel sinds 2016

Nynke Oud, die in 2021 bij Sneek terugkeerde, was er toen ook bij. "Ik denk dat je in de eerste set wel zag dat er veel emotie was bij ons. Gelukkig weten we het daarna goed om te zetten. Ik ben heel trots op het team", aldus Oud.

"Deze is misschien wel nog mooier dan die van 2016. Ik ben nu wat jaartjes ouder en maak het iets bewuster mee", sprak de dolblije landskampioen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl