Marco Bezzecchi
NOS Sport

Bezzecchi wint chaotische duizendste grand prix voor motoren in Le Mans

Marco Bezzecchi heeft de duizendste grand prix voor motoren gewonnen. In een volgepakt Le Mans, waar er met meer dan 278.000 toeschouwers een nieuw record werd neergezet, kwam de Italiaan in de chaos bovendrijven.

Door zijn overwinning pakt de Italiaan de tweede plek in het wereldkampioenschap MotoGP terug. Met 93 punten staat hij slechts één punt achter op koploper Francesco Bagnaia.

Ducati-rijder Francesco Bagnaia startte de race op poleposition, met Marc Márquez op de Honda naast hem op de tweede plaats. Voor Márquez was het zijn eerste race sinds zijn crash bij de openingsrace in Portugal, waar hij een middenhandsbeentje brak.

Márquez schoot weg bij de start en pakte meteen de leiding, terwijl Bagnaia terugviel naar de vierde plek. Márquez kon niet wegrijden bij zijn concurrenten en werd na twee ronden ingehaald door Jack Miller op de KTM. Ook Marini, Bagnaia en Viñales konden volgen. In de vierde ronde raakten Marini en Viñales elkaar en de Spanjaard verloor een stukje van zijn vleugel voorop de Aprillia.

Ruzie in de grindbak

Viñales had geen last van zijn schade en bleef zich naar voren vechten, en zette een inhaalactie op Bagnaia in. Toen de Italiaan terug wilde vechten ging het mis en beide heren kwamen ten val. Het duel zette zich in de grindbak kortstondig voort, toen de mannen het even oneens waren wie er schuld had en elkaar wat lichte duwtjes uitdeelden. Niet veel later maakten ze het in de paddock weer goed.

Een ronde later vielen ook Marini en Alex Márquez. De Italiaan raakte de controle kwijt en Márquez knalde vol tegen hem aan. Marco Bezzecchi sloot aan bij de kopgroep en probeerde binnendoor te steken bij Marc Márquez, maar hij duwde de achtvoudig wereldkampioen wijd. Daarom moest hij de positie teruggeven, maar een paar ronden later vocht Bezzecchi zich al naar de leiding van de wedstrijd.

Gevecht om plek twee

De Italiaan reed langzaam weg van Márquez en Jorge Martin, die gisteren de sprintrace won. Miller zakte steeds verder terug en viel uiteindelijk uit de wedstrijd. In de slotfase vochten Márquez en Martin een stevig duel uit om de tweede plek. Martin probeerde het meerdere keren en Márquez kon meerdere aanvallen opvangen, tot hij in de voorlaatste ronde ook onderuit ging. Lachende derde was Zarco, die daardoor op podiumkoers kwam te liggen.

Voor Bezzecchi was er geen vuiltje meer aan de lucht. Hij pakte zijn tweede zege in de MotoGP. Teamgenoten Martin en Zarco kwamen als tweede en derde binnen, voor Augusto Fernández die verrassend vierde werd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl