NOS Voetbal

Jarig Vitesse trakteert fans na rust op broodnodige zege op Cambuur

Bekijk de samenvatting van Vitesse - SC Cambuur

Vitesse kan zich vrijwel zeker op gaan maken voor een nieuw seizoen in de eredivisie. Door een 2-0 zege op hekkensluiter SC Cambuur werd de 131ste verjaardag van de club luister bijgezet.

Onder toeziend oog van de beoogde nieuwe eigenaar Coley Parry begon Vitesse aan zijn missie om drie punten bij te schrijven, om zo ruimer afstand te nemen van de gevreesde zestiende plek, momenteel bezet door FC Emmen.

Nog niet goedgekeurd

De Amerikaan Parry stapte vorig jaar september met de Common Group al naar voren als nieuwe eigenaar, maar de overname is nog altijd niet goedgekeurd door de KNVB. Ondertussen zou hij al wel miljoenen euro's beschikbaar hebben gesteld om de selectie voor komend seizoen vorm te geven.

Na de overwinning op Cambuur kunnen de plannen om nieuwelingen naar Arnhem te halen, worden geconcretiseerd. Voor rust zag het er echter nog niet rooskleurig uit, want de reeds gedegradeerde Leeuwarders kregen de beste kansen.

Bialek schiet Vitesse bijna in veiligheid: 'Belangrijke zege voor het team'

Al na enkele minuten had Michael Breij de bal op aangeven van Remco Balk voor het inkoppen, maar via het hoofd van ploeggenoot Daniël van Kaam ging deze naast het doel van Kjell Scherpen. Kort voor het halfuur schoot Mees Hoedemakers, volgend seizoen NEC'er, maar net naast.

Het enige gevaar van Vitesse in de eerste helft kwam voornamelijk van Bartosz Bialek. De Poolse huurling van VfL Wolfsburg, die de voorkeur had gekregen boven Mohamed Sankoh, wist het net nochtans niet te vinden.

Tweede gele kaart

Dat veranderde na de pauze. Eerst scoorde Bialek uit een voorzet van Million Manhoef en even later verzilverde de spits een pass van Carlens Arcus. De Haïtiaanse verdediger kreeg enkele minuten daarna zijn tweede gele kaart na een overtreding op Alex Bangura.

Vitesse moest daardoor bijna een halfuur verder met tien man, maar Cambuur bracht de spanning niet terug. Zo was er reden tot lachen in Arnhem en lieten de supporters zich de uitgedeelde gebakjes op de tribunes smaken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl