Theo Hernández baalt

Na pijnlijke CL-nederlaag gaat AC Milan ook onderuit bij Spezia, Inter wint wel

AC Milan heeft de 0-2 nederlaag tegen Internazionale in de halve finales van de Champions League afgelopen woensdag nog niet verwerkt. De ploeg ging zaterdag opnieuw onderuit, dit keer in de competitie bij nummer achttien Spezia: 2-0.

Inter boekte in aanloop naar de return van komende dinsdag wel weer een overwinning. Thuis werd met 4-2 gewonnen van Sassuolo.

De nederlaag voor Milan betekent ook dat de ploeg terrein verliest in de strijd om de eerste vier plekken, die een Champions League-ticket voor volgend seizoen opleveren. Met nog drie speelronden te gaan is het verschil met Lazio, op de vierde plek, vier punten.

Stand Serie A

Milan kreeg met name in de eerste helft kansen, maar benutte die niet en liep uiteindelijk in het mes van het scherp spelende Spezia. Przemyslaw Wisniewski zorgde een kwartier voor tijd voor de openingstreffer.

Een hoekschop van Salvatore Esposito belandde op het hoofd van Kelvin Amian, die zijn kopbal tegen de binnenkant van de paal zag belanden. In de rebound tikte Wisniewski alsnog raak: 1-0.

Milan ging voor de gelijkmaker, maar bleek machteloos en kreeg vlak voor tijd de genadeklap te verwerken. Esposito kreeg een vrije trap te nemen en stuurde die feilloos in de kruising: 2-0. Daar bleef het bij in La Spezia.

Jarige Lukaku trakteert

Inter had het de eerste helft lastig met Sassuolo, de nummer dertien van de Serie A. Na een afgekeurd doelpunt voor beide ploegen zette de jarige Romelu Lukaku (30) Inter kort voor de rust op voorsprong.

Romelu Lukaku scoorde twee keer voor Inter

Vroeg in de tweede helft leek de wedstrijd gespeeld na een eigen doelpunt van Ruan en een treffer van Lautaro Martínez, die ook via de voet van de ongelukkige Ruan het doel in vloog.

Matheus Henrique en Davide Frattesi (die al drie grote kansen had gemist) brachten de onverwacht de spanning terug, maar Lukaku stelde de zege vlak voor tijd veilig.

Atalanta verspeelt ook punten

Na Milan en Lazio (vrijdag 2-2 tegen Lecce) liet ook Atalanta punten liggen in de jacht op een Champions League-ticket. De ploeg verloor met 1-0 bij nummer vijftien Salernitana en zakte naar de zevende plaats.

Atalanta had eerder dit seizoen thuis nog met 8-2 van Salernitana gewonnen. Ditmaal lukte er weinig tot niets. De bezoekers, met Marten de Roon en Teun Koopmeiners in de basis, hadden het meeste balbezit, maar de beste kansen waren voor Salernitana.

Toch leek de wedstrijd op een doelpuntloos gelijkspel uit te draaien, voordat Antonio Candreva in de extra tijd alsnog scoorde voor de ploeg van Tonny Vilhena.