Hulpdiensten bij het flatgebouw in Ratingen
NOS NieuwsAangepast

Duitse hulpverleners zwaargewond bij explosie in flat, verdachte aangehouden

Bij een ontploffing in een flatgebouw in de Duitse stad Ratingen zijn volgens de politie zeker acht hulpverleners zeer ernstig gewond geraakt. In totaal liepen tien brandweermensen en twee politiemensen verwondingen op, zei de minister van Binnenlandse Zaken van Noordrijn-Westfalen, Herbert Reul, eerder. Ook twee burgers raakten gewond.

Een verdachte van 57 is aangehouden. Het gaat om de bewoner van het appartement waar de explosie plaatsvond. Na zijn aanhouding is in de woning een lichaam gevonden. De politie heeft over die vondst verder nog geen details bekendgemaakt.

Volgens een politiewoordvoerder zijn sommige hulpverleners ernstig gewond geraakt:

Duitse hulpverleners gewond bij explosie in flat

Volgens Reul waren de hulpdiensten naar het appartementencomplex gegaan na een melding over een overvolle brievenbus. De opgeroepen agenten hadden de brandweer erbij gehaald om de deur van de woning te openen.

De Duitse omroep ZDF schrijft dat in de woning een vrouw woont met haar zoon. Toen de politie- en brandweermensen bij de deur stonden, zou hij iets hebben laten ontploffen.

De autoriteiten sluiten een gerichte aanslag op de hulpdiensten niet uit. Er staan tientallen brandweermensen, ambulancemedewerkers en politiemensen bij het flatgebouw. Ook hebben scherpschutters posities ingenomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl