ING app
NOS Nieuws

ING maakt fors meer winst dankzij rente en geeft meer aan aandeelhouders

ING heeft een van de beste kwartalen van de laatste jaren achter de rug. In de eerste drie maanden van het jaar werd er 1,6 miljard euro winst gemaakt, ruim 270 procent meer dan een jaar eerder. Toen moest de bank nog ruim 800 miljoen euro opzij zetten vanwege de Russische inval in Oekraïne.

Net als andere banken profiteert ING de afgelopen maanden van de marges die het op de rentetarieven maakt. Aan de ene kant betalen mensen met leningen fors meer rente aan de bank dan een paar jaar geleden. Aan de andere kant is ING veel minder kwijt aan rente op spaargeld. De spaarrente loopt weliswaar op, maar niet zo hard als de rente op leningen.

De rentemarge leverde de bank 4 miljard op, bijna 700 miljoen meer dan een jaar geleden. Gisteren meldde concurrent ABN Amro al een winststijging van 77 procent. Ook in 2022 maakten banken meer winst dankzij de hogere rentes op leningen en relatief lage spaarrentes.

ING gaat voor 1,5 miljard eigen aandelen inkopen. Daar profiteren doorgaans aandeelhouders van, omdat de koers van het ING-aandeel erdoor wordt opgedreven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl