NOS NieuwsAangepast

Tientallen gewonden bij ongeluk met bus en truck op Duitse snelweg

In Duitsland zijn bij een botsing tussen een touringcar en een vrachtwagen 52 mensen gewond geraakt. Tien van hen zijn zwaargewond en één van de gewonden is er zeer slecht aan toe, meldt de politie. De gewonden zijn allemaal Poolse staatsburgers en medewerkers van een Duits bedrijf.

Het ongeluk gebeurde op de snelweg A12 ten zuidoosten van Berlijn. De bus was afkomstig uit Polen en onderweg in de richting van de Duitse hoofdstad. Wat de eindbestemming van de bus was, is niet bekend.

Volgens de politie is een vrachtwagen met gevaarlijke stoffen gebotst op een vrachtwagen die stilstond. De chauffeur van de truck met gevaarlijke stoffen wilde naar links uitwijken, maar botste tegen de zijkant van de bus. Die bus werd daarbij tegen de vangrail gedrukt.

Drie reddingshelikopters

De autoriteiten zetten bijna honderd hulpverleners in bij het ongeval, ook werden drie reddingshelikopters ingezet. De mensen die niet gewond zijn geraakt, zijn per bus vervoerd naar een andere bestemming.

Enkele weken geleden vielen er dertig gewonden bij een ongeluk met een Poolse touringcar op de A2 bij de Duitse stad Maagdenburg. De politie denkt dat de chauffeur toen in slaap was gevallen.

Op de beelden kun je zien dat de bus een enorme klap heeft gehad aan de zijkant:

Vrachtwagen botst op Poolse touringcar

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl