Brand na een van de aanvallen
NOS NieuwsAangepast

Israëlische luchtaanvallen doden leiders Islamitische Jihad

Bij nachtelijke aanvallen van Israël in de Gazastrook zijn drie leiders van terreurgroep Islamitische Jihad omgekomen. Volgens het Palestijnse ministerie van Gezondheid werden ook negen burgers gedood, onder wie vier kinderen, en raakten ongeveer twintig mensen gewond.

Israël houdt de drie gedode Islamitische Jihad-leiders verantwoordelijk voor raketaanvallen vanuit de Gazastrook op Israël. "Elke terrorist die Israëlische burgers schade toebrengt, zal daar spijt van krijgen", zei minister van Defensie Gallant. Hij noemde de aanval een "precisie-operatie" van het Israëlische leger waarbij is samengewerkt met de inlichtingendienst Shin Bet. Israël zegt nog te onderzoeken of er meer dan drie slachtoffers zijn gevallen.

Veertig Israëlische gevechtsvliegtuigen namen vier uur lang doelen van Islamitische Jihad onder vuur, waaronder schuilplaatsen, trainingskampen en wapenfabrieken. Een aantal daarvan lag in woongebieden.

Beelden van de aanvallen van vannacht:

Israël doodt leiders Islamitische Jihad met luchtaanval

"Deze misdaad zal niet onbestraft blijven", zei een woordvoerder van de terreurgroep. "Aanval wordt met aanval en bombardement met bombardement vergolden."

De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Cohen zegt dat hij zijn bezoek aan India afbreekt in verband met de gebeurtenissen van vannacht. Het Israëlische leger raadt Israëlische burgers aan tot donderdagochtend in de buurt van schuilkelders te blijven, als ze op minder dan veertig kilometer van de Gazastrook wonen.

Er vinden aanvallen over en weer plaats sinds de dood van een Palestijnse hongerstaker, vorige week dinsdag. Khader Adnan bezweek na 87 dagen zonder eten uit protest tegen zijn detentie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl