NOS NieuwsAangepast

Ondergelopen tunnels en problemen op het spoor door zware buien

In verschillende delen van het land is overlast ontstaan door zware regen- en onweersbuien. Onder meer in en rond Eindhoven zijn meerdere straten en tunnels blank komen te staan.

In Nuenen, bij Eindhoven, konden jongeren onder een viaduct door kanoën:

Flinke overlast rond Eindhoven door zware buien

In De Klomp, een gehucht bij Veenendaal, kwam een auto vast te zitten onder een spoortunnel bij station Veenendaal-De Klomp. De bestuurder van de auto wilde de tunnel gebruiken om richting Ede te rijden, meldt Omroep Gelderland, maar dat ging mis. De brandweer heeft haar uit de auto gehaald.

De tunnel in De Klomp, bij Veenendaal, stond helemaal onder water

Ook rond Amsterdam was er hinder door het slechte weer. Zo kampte het treinverkeer rond station Amsterdam Centraal met de gevolgen van blikseminslag, waardoor er veel minder treinen reden. Op de snelweg A10 bij Amsterdam-Sloterdijk stond een flinke plas water. Twee rijstroken werden afgesloten.

Vanwege de buien had het KNMI code geel afgekondigd voor zeven provincies, maar inmiddels is die waarschuwing ingetrokken.

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers rekening te houden met de situatie en bij slecht weer de rijstijl aan te passen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl