NOS Nieuws

Wekdienst 7/5: Ontknoping in eredivisie voor vrouwen • Japanse premier bezoekt Zuid-Korea

Goedemorgen! Vandaag wordt de strijd om de landstitel in de eredivisie voor vrouwen beslist en de premier van Japan brengt een bezoek aan Zuid-Korea.

Eerst het weer: de dag verloopt wisselvallig, met eerst veel bewolking en af en toe regen. Later komt de zon af en toe door, maar ontstaan ook enkele regen- en onweersbuien. Het wordt 17 tot 20 graden. Ook na vandaag blijft het wisselvallig, met dagelijks kans op buien.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De strijd om de landstitel in de eredivisie voor vrouwen wordt beslist. Ajax is koploper met 52 punten, en mag zich landskampioen noemen bij winst op PEC Zwolle. Mocht Ajax de punten laten liggen, kan FC Twente nog kampioen worden. Zij spelen tegen Feyenoord. Beide wedstrijden zijn vanaf 14.30 uur live te zien op de NOS.nl en in de app.
  • De Japanse premier Kishida is vanaf vandaag in Zuid-Korea voor een tweedaags bezoek. Het is het eerste officiële diplomatieke bezoek van een Japanse premier aan Zuid-Korea in twaalf jaar. De twee landen zijn bezig hun onderlinge band te verbeteren.
  • Bij Windsor Castle vindt het Coronation Concert plaats ter ere van de kroning van Charles III. Onder anderen Take That, Katy Perry, Lionel Richie en Andrea Bocelli treden op.
  • In de Formule 1 staat de Grote Prijs van Miami op het programma. De race op het Miami International Autodrome begint om 21.30 uur (Nederlandse tijd). Tweevoudig wereldkampioen en WK-leider Max Verstappen start vanaf de negende plek.

Wat heb je gemist?

In een winkelcentrum in de Amerikaanse staat Texas zijn minstens 8 mensen doodgeschoten. Ook raakten 7 mensen gewond van wie er 3 in kritieke toestand verkeren. De vermoedelijke schutter is doodgeschoten door de politie, naar een mogelijke tweede schutter wordt nog gezocht. Volgens een website die alle schietpartijen archiveert zijn er dit jaar al 198 massa-schietpartijen geweest in de verenigde staten.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Wie nog even wil nagenieten van de kroning van Charles III gisteren, maar geen zin of tijd heeft om ruim twee uur terug te kijken, zijn de belangrijkste hoogtepunten hieronder te zien:

Dit waren de belangrijkste momenten van de kroning

Fijne zondag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl