Straten in Haren staan blank
In samenwerking met
RTV Noord
NOS NieuwsAangepast

Wolkbreuk zet Haren bij Groningen onder water, perron op station verzakt

Een wolkbreuk veroorzaakt veel overlast in Haren, net ten zuiden van de stad Groningen. De brandweer heeft tal van straten in het dorp afgezet. Een van de perrons op station Haren blijkt te zijn verzakt.

Rond 14.30 uur begon het keihard te regenen, meldt RTV Noord. Volgens weerman Marco Verhoef viel in een uur tijd 55 millimeter. "Dat is veel, bij onze definitie van een wolkbreuk gaan we uit van 30 millimeter of meer."

De riolering in Haren raakte snel overbelast, overal in het dorp liepen straten onder water. Ook een aantal tunneltjes, zoals onder het spoor, kwam blank te staan. Hier en daar staan automobilisten vast die niet durven door te rijden. Bewoners merken dat ze hun toilet niet meer kunnen doorspoelen.

Perron verzakt

Op verzoek van ProRail werd het treinverkeer tussen Groningen en Assen voor enige tijd stilgelegd. Uit onderzoek bleek vervolgens dat een van de perrons op station Haren door de grote hoeveelheid water is verzakt. "Definitief herstel van de verzakking zal later plaatsvinden", laat ProRail weten.

Passagiers zaten enige tijd vast op het perron, vanwege een ondergelopen tunnel:

Treinpassagiers van perron gered na overstromingen in Haren

Het treinverkeer is inmiddels weer op gang gebracht.

Gistermiddag vond een vrijwel identieke wolkbreuk plaats in Veendam, enkele tientallen kilometers verderop. Het Bevrijdingsfestival in de stad Groningen werd voor een paar uur stilgelegd wegens zware regenval.

Advertentie via Ster.nl