Mandy van den Berg
NOS Voetbal

EK-winnares Van den Berg kondigt afscheid aan: 'Mooi geweest'

Mandy van den Berg is bezig aan haar laatste seizoen als professioneel voetbalster. In een videoboodschap op Instagram zegt de 32-jarige speelster van PSV dat het tijd is "voor een nieuwe fase".

Van den Berg speelde 90 interlands en maakte deel uit van het Oranje dat in 2017 Europees kampioen in eigen land werd. Van den Berg begon als aanvoerder, maar belandde tijdens het toernooi op de reservebank en moest de aanvoerdersband afstaan aan Sherida Spitse.

In de finale tegen Denemarken mocht ze nog wel even invallen van toenmalig bondscoach Sarina Wiegman en nam ze samen met Spitse de EK-beker in ontvangst.

Kort na het toernooi besloot ze zich niet meer beschikbaar te stellen voor Oranje. Van den Berg kwam daar later op terug, maar ze werd niet meer opgeroepen voor de nationale ploeg.

Mandy van den Berg en Sherida Spitse met de beker na de gewonnen EK-finale

Van den Berg begon haar professionele carrière in 2007 bij ADO Den Haag, waarmee in het seizoen 2011/2012 de dubbel pakte.

Daarna speelde ze voor clubs in Zweden, Noorwegen en Engeland en Spanje. In de zomer van 2020 keerde ze terug naar Nederland toen ze tekende bij haar huidige club PSV Eindhoven.

"Het is mooi en genoeg geweest", zegt Van den Berg in de video. "Voor mij zijn het niet de prijzen die mijn carrière hebben gemaakt. Het zijn de mensen die ik heb ontmoet, de lessen die ik heb geleerd en alle andere waardevolle moment die daarbij zijn komen kijken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl