Een agenten onderzoekt een achtergelaten explosief
NOS Nieuws

Opnieuw aanhouding na reeks explosies in Rotterdam

De politie heeft een 26-jarige Amsterdammer opgepakt voor betrokkenheid bij meerdere explosies in Rotterdam. De man is vanmiddag in zijn woonplaats aangehouden.

Afgelopen week werden inwoners van de stad elke dag van de week opgeschrikt door incidenten, met ontploffingen en schietincidenten op de Crooswijkseweg en de Van Speykstraat. Welke rol de man bij de gebeurtenissen heeft gehad, wordt onderzocht.

Tot nu toe zijn er vijf mensen opgepakt voor de explosies. Vanochtend maakte de politie bekend dat een 21-jarige verdachte vastzit vanwege een explosie gisternacht, in Rotterdam-Feijenoord. Woensdagavond werd een 32-jarige man aangehouden en later die nacht werden twee jongens van 14 en 15 op heterdaad betrapt toen ze een brandbom plaatsten.

Drugshandel?

Dit jaar zijn er dit jaar ongeveer vijftig keer explosieven gevonden in Rotterdam. Hierom is de beveiliging op de plekken waar de afgelopen tijd explosies zijn geweest, flink opgeschroefd.

Waar de nachtelijke explosieven vandaan komen is nog niet bekend, maar burgemeester Aboutaleb zei eerder dat het vermoeden bestaat dat er een verband is met de drugshandel. Veel drugs zouden onderschept worden in de Rotterdamse haven, met ook spanningen onder criminelen tot gevolg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl