Een van de explosies aan de Crooswijkseweg in Rotterdam-Crooswijk
NOS NieuwsAangepast

Weer explosie aan de Crooswijkseweg in Rotterdam

Opnieuw is er een explosie geweest op de Crooswijkseweg in Rotterdam. Rond 02.30 uur vannacht is een explosief afgegaan bij het pand van een toko, meldt de politie. Niemand raakte gewond.

Het is het vierde incident in deze straat deze week. Maandag en dinsdag waren er ook al explosies, vrijdag werd er nog een aanslag voorkomen. Gisteren werd er voor een toko in de straat een voorwerp gevonden. Of het om dezelfde toko gaat, is niet bekend.

Rotterdam wordt de laatste tijd geteisterd door explosies. Tot nu toe zijn er dit jaar bij meer dan vijftig bedrijfspanden en woonhuizen in Rotterdam explosieven aangebracht. Dat zijn er meer dan in heel 2022. Het zou gaan om druggerelateerde incidenten.

Vanochtend maakte de politie bekend dat er een 21-jarige verdachte is aangehouden in verband met een explosie gisternacht. Rond 04.00 uur ging zwaar vuurwerk af aan de Strevelsweg in Rotterdam-Feijenoord, waarna korte tijd brand woedde. Er vielen geen gewonden.

Afgelopen woensdagavond werd al een 32-jarige man aangehouden die betrokken zou zijn bij het plaatsen van een brandbom aan de Crooswijkseweg en de Van Speykstraat. Een paar uur later, in de nacht van woensdag op donderdag, betrapte de politie twee jongens van 14 en 15 jaar oud, toen ze een brandbom plaatsten bij een pand in de Van Speykstraat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl