Beelden van het illegale feest
NOS Nieuws

Belgische politie grijpt niet in bij illegale rave op vliegbasis met 5000 deelnemers

De Belgische gemeente Sint-Truiden is dit weekend overspoeld met duizenden feestgangers. Zij houden op het militair domein van Brustem een illegale rave. Het zou gaan om zo'n 5000 mensen.

De politie is met veel manschappen ter plaatse, maar vanwege het grote aantal mensen wordt er niet ingegrepen. De burgemeester heeft in overleg met de politie en het leger besloten om de situatie "gecontroleerd te laten uitdoven", meldt de VRT.

Er komen nog steeds mensen aan bij het feest, op beelden zijn ook veel auto's met Nederlands kenteken te zien:

Illegale rave in België met veel Nederlanders

Het is niet duidelijk wie de organisator is, maar online zijn volgens de VRT wel berichten terug te vinden over een evenement in het oosten van België met de naam Belgitek.

Parkeeroverlast

De voormalige militaire vliegbasis waar het feest aan de gang is wordt op dit moment niet gebruikt door militairen, dus gevaar voor de deelnemers is er niet. Wel veroorzaken de massaal toegestroomde feestgangers parkeeroverlast in omliggende dorpen. Daarnaast slapen mensen in akkers.

Ook in Nederland zijn geregeld illegale feesten. De politie greep eerder dit jaar nog in bij een illegaal feest in Maastricht en vorig jaar was er een feest in Ammerzoden langs de A2.

Volgens deelnemers aan het feest in Sint-Truiden duren de festiviteiten nog tot maandagochtend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl