Verstappen tijdens de training in Bakoe
NOS Sport

Verstappen snelste in rommelige training in Bakoe, De Vries verrast met zesde tijd

In een onrustige vrije training voor de GP van Azerbeidzjan heeft Max Verstappen de snelste tijd gereden, met Ferrari-coureur Charles Leclerc en Red Bull-teamgenoot Sergio Pérez kort achter zich. Nyck de Vries verraste in Bakoe met een knappe zesde tijd.

Dit weekend is de introductie van het veelbesproken, gloednieuwe sprintraceformat. Dat betekent dat er maar één vrije training wordt gereden. Vanmiddag volgt de kwalificatie voor de race van zondag, terwijl de zaterdag helemaal in het teken van de sprint staat.

Het nieuwe sprintraceformat. Zondag kun je trouwens om 17.24 uur bij NOS een samenvatting van de race bekijken

Die ene oefensessie is voor de teams dus de enige kans om de auto's en de coureurs perfect voor te bereiden op het pittige stratencircuit van Bakoe. Tijd voor fouten of ongelukken was er dus eigenlijk niet.

Maar een kwartier na de start van de training stond Pierre Gasly naast een rokende en vlammende auto, had Yuki Tsunoda een band eraf gereden, was Carlos Sainz tegen de muur gebotst en was Kevin Magnussen gecrasht.

Tot zo ver de zo gewenste ideale voorbereiding op een bomvol raceweekend.

Pierre Gasly kijk toe hoe zijn wagen aan het wegroken is

Na een onderbreking van een minuut of tien, waarin er vooral veel aan gelegen was om die rokende Alpine van Gasly te blussen, was er nog een half uur om te trainen.

Daarin werd de tijd van Verstappen aangescherpt door Pérez en Ferrari-coureur Leclerc. Fernando Alonso, uitblinker in de eerste weken van het seizoen, moest vanuit de garage toekijken door een technisch probleem.

In zijn allerlaatste rondje was het toch weer Verstappen die de onder de tijden van Leclerc en Pérez dook. De Vries behield de zesde tijd en zal met een goed gevoel de kwalificatie in gaan, die om 15.00 uur begint.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl