NOS Nieuws

Acteur Hugh Grant zegt dat krant The Sun inbrak in zijn huis

De Britse tabloid The Sun heeft volgens acteur Hugh Grant in zijn huis ingebroken en een zendertje op zijn auto geplaatst om hem te kunnen volgen. De acteur stond gisteren voor de rechter in de zaak die hij tegen News Group heeft aangespannen, het bedrijf waar The Sun onder valt.

De inbraak vond in 2011 plaats in de flat van de acteur in Londen. Volgens de acteur waren de scharnieren van de deur verwijderd om de deur te openen, maar werd niets gestolen. Wel stond de volgende dag in The Sun een uitgebreide beschrijving van de inrichting van zijn flat.

Ook werd beweerd dat er een ruzie in huiselijke kring had plaatsgevonden in de woning. News Group, het mediabedrijf van Australiër Rupert Murdoch, weerspreekt de beschuldigingen van de inbraak, stelt The Guardian.

Gehackte telefoons

News Group trof al eerder schikkingen in meer dan duizend gevallen waarin het mogelijk de telefoons hackte of voicemails beluisterde van onder anderen beroemdheden en leden van het Britse koninklijk huis. Toenmalig royaltyverslaggever van News of the World Clive Goodman gaf in 2014 al toe dat hij de telefoons van William, Harry en Kate gehackt had en ook Grant werd toen genoemd als mogelijk slachtoffer.

Grant en prins Harry willen nog altijd een schadevergoeding. Hun zaken werden deze week behandeld. Volgens News Group mag de rechter niet oordelen over deze zaken omdat die al verjaard zouden zijn.

Omkoping

Grant vertelde ook hoe The Sun details boven water wist te krijgen over zijn eerste kind. De moeder van het meisje was in het ziekenhuis opgenomen onder een valse naam, maar de krant wist toch met informatie te komen. Die was volgens de acteur waarschijnlijk verkregen door mensen om te kopen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl