In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Tien jaar cel voor man die echtgenoot van minnares doodde

Een 34-jarige man uit Eindhoven is veroordeeld tot tien jaar cel voor het doodsteken van een man uit Oosterhout. De verdachte had een affaire met de vrouw van de overleden man. Volgens de rechtbank heeft de verdachte het doodsteken niet gewild, maar wel gedaan. Daarom is hij veroordeeld voor doodslag.

Het steekincident gebeurde in de Kerstnacht van 2021. De verdachte had daarvoor enkele maanden een affaire met de vrouw. Nadat de relatie was stukgelopen nam de man telefonisch contact met haar op. De verdachte wilde haar spreken maar de vrouw maakte hem duidelijk dat hij niet welkom was. Volgens de rechtbank ging de verdachte toen alsnog naar de woning van het stel om verhaal te halen.

Geen noodweer

Toen de man van zijn minnares de deur opende, ontstond er een schermutseling, waarbij de echtgenoot werd doodgestoken. Het slachtoffer werd vijf keer gestoken in de borst, waarvan één keer in zijn hart, schrijft Omroep Brabant.

De verdachte zei dat hij handelde uit noodweer, omdat de man hem aanviel met een hamer. Maar de rechtbank gaat daar niet in mee: het is niet vastgesteld dat het slachtoffer de verdachte met een hamer had geslagen.

De verdachte is onderzocht in het Pieter Baan Centrum. Volgens onderzoekers is de man verstandelijk beperkt, maar heeft hij verder geen stoornis. De rechtbank neemt het hem zeer kwalijk dat hij geen verantwoordelijkheid heeft genomen voor zijn daad. "Hij heeft zich uitsluitend als slachtoffer opgesteld", aldus de rechtbank. Er is sprake van onherstelbaar verdriet bij de familie van het slachtoffer, stelt de rechtbank vast.

Advertentie via Ster.nl