Max Verstappen, leider in het WK-klassement
NOS Sport

Coureurs krijgen hun zin met nieuwe opzet sprintrace vanaf komend weekend

De Formule 1-teams krijgen hun zin. De opzet van de grands prix waarbij een sprintrace wordt afgewerkt, wijzigt per direct.

Aankomend weekend vervalt tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan de regel dat de uitslag van de sprintrace leidend is voor de startopstelling in de race van zondag. Beide wedstrijden krijgen nu een eigen kwalificatiemoment.

Dit alles op nadrukkelijk verzoek van alle teams.

De kwalificatie voor de race van zondag wordt nu op vrijdagmiddag al afgewerkt, na de eerste vrije training. De zaterdag begint met de kwalificatie voor de sprintrace, de zogeheten Sprint Shootout, waarna later op de dag de korte race plaatsvindt waarin voor de eerste acht coureurs ook WK-punten te verdienen zijn.

Meer actie, minder trainingstijd

"Met de veranderingen hebben we nu drie dagen competitie in plaats van de twee dagen onder normale omstandigheden", meldt de autosportfederatie FIA.

De nieuwe opzet heeft dus meer actie tot gevolg, maar dat gaat wel ten koste van de trainingstijd en dus de uurtjes waarin nog aan de afstelling van de auto's kan worden gewerkt. Desondanks waren alle teams voor deze wijzigingen.

De bovenstaande opzet geldt voor zes raceweekenden. Behalve in Bakoe, wordt ook in Oostenrijk, België, Qatar, de Verenigde Staten (Austin) en Brazilië volgens de nieuwe regels geracet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl