NOS Nieuws

Olga Commandeur stopt na bijna kwart eeuw met Nederland in Beweging

Olga Commandeur hangt haar gewichtjes aan de wilgen en stopt met het programma Nederland in Beweging. De 64-jarige presentatrice wil met pensioen "nu ze nog kerngezond is", zegt ze tegen MAX Magazine.

Commandeur presenteert sinds 2000 het tv-programma Nederland in Beweging, dat sinds 2008 door Omroep Max wordt uitgezonden. Aan het bekendste rondje ochtendgymnastiek van ons land doen dagelijks vele tienduizenden mensen mee. Vrijdag 26 mei is de laatste aflevering met Commandeur te zien. Daarna volgen de hele zomer herhalingen.

In een afscheidsvideo op Twitter zegt ze meer tijd te willen maken voor haar familie. "Ik ga nog meer genieten van het leven. Van mijn man, mijn kinderen, mijn kleinkinderen. Ik ga nog meer reizen", aldus Commandeur.

Ook kreeg Commandeur steeds vaker last van 'fysieke probleempjes'. "De druk werd zó hoog, dat ik dacht: misschien wordt het nu wel tijd om het iemand anders te laten doen."

Vorig jaar werd een voorstadium van borstkanker bij haar geconstateerd, die resulteerde in een borstamputatie. Sindsdien heeft ze meerdere hersteloperaties gehad. "Dat heeft allemaal meegespeeld in mijn besluit", vertelt ze in MAX Magazine.

Opvolger

Op 4 september begint het nieuwe seizoen van Nederland in Beweging. Omroep Max moet nog op zoek naar een opvolger van Commandeur. Haar collega Duco Bauwens, met wie ze het programma sinds 2007 presenteerde, blijft te zien op tv.

In de krant vertelt ze nog wel demonstraties te blijven geven bij zorginstellingen, bedrijven en verenigingen. Ook blijft ze ambassadeur bij het Ouderenfonds.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl