Een van de explosies was in de Van Speykstraat
In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Opnieuw explosie in Rotterdamse wijk Crooswijk

Zo'n 24 uur na de woningaanslag aan de Crooswijkseweg was er vannacht opnieuw een explosie in die straat. Ook in de Van Speykstraat in het centrum van Rotterdam ging een explosief af. In beide gevallen was er een explosief in een portiek geplaatst.

In de Crooswijkseweg raakten een portiek, een ruit en een auto beschadigd. Er zijn geen gewonden gevallen.

Nieuwe explosie in Rotterdamse wijk Crooswijk bij een woningblok

Gisteren was er aan de overkant van die straat ook al een explosie. Daarna werden twintig omliggende huizen uit voorzorg ontruimd. Ook toen raakte niemand gewond, maar was er veel schade.

Ook vannacht was de klap hard. "De hond raakte in paniek. Ik vind het gewoon eng. Wat bereik je ermee? Niks", zegt een buurtbewoner tegen Rijnmond. De toegangsdeur en de ramen van het portiek raakten beschadigd. Ook barstte een ruit van een woning op de eerste verdieping.

Terwijl de politie bezig was met het onderzoek naar de tweede explosie in de Crooswijkseweg, was de klap te horen van een woningaanslag in de Van Speykstraat. Er was een explosief in het portiek van een flatgebouw tot ontploffing gebracht. De materiële schade aan de ingang en de ramen is groot; de straat lag bezaaid met glassplinters.

Volgens Rijnmond zijn in de eerste vier maanden van dit jaar in de regio Rotterdam al zeker vijftig explosies bij woningen geweest. In 2022 waren dat er volgens de omroep 49 in een heel jaar.

Advertentie via Ster.nl