Romelu Lukaku van Internazionale ruziet met Juve-speler Juan Cuadrado
NOS Voetbal

Stadionverbod voor 171 fans Juventus wegens racistische gezangen richting Lukaku

De politie van Turijn heeft 171 supporters van Juventus een stadionverbod opgelegd vanwege racistische spreekkoren aan het adres van Romelu Lukaku, de Belgische spits van Internazionale. De duur van de stadionverboden wordt later bekendgemaakt.

Lukaku werd begin april tijdens de eerste halve finale van het Italiaanse bekertoernooi racistisch bejegend door de Juventus-aanhang.

Toen de Inter-speler vervolgens een strafschop benutte, vierde hij dat door te juichen met een vinger voor zijn mond. De scheidsrechter gaf hem daarop een gele kaart vanwege provocerend gedrag. Het was de tweede gele kaart voor Lukaku, die het veld moest verlaten en werd geschorst.

Italiaanse bond grijpt in

Die schorsing leidde tot veel kritiek. Inter ging in beroep, maar dat werd afgewezen. De Italiaanse voetbalbond greep vervolgens alsnog in en zette een streep door de schorsing, als signaal tegen racisme.

Lukaku kan daardoor woensdag meedoen in de return van de halve finale in Milaan. De eerste wedstrijd eindigde in 1-1.

Juventus werd aanvankelijk ook gestraft voor het wangedrag van de fans. Tijdens het competitieduel met Napoli moest een deel van de zogeheten Curva Sud leeg blijven, maar de club uit Turijn ging met succes in beroep tegen de sanctie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl