Autoriteiten onderzoeken de vondst van de lichamen
NOS Nieuws

Nog meer lichamen gevonden in onderzoek naar Keniaanse hongersekte

In het oosten van Kenia zijn nog meer lichamen aangetroffen van vermoedelijke slachtoffers van een christelijke sekteleider. Tot dusver zijn er 47 lichamen gevonden, 26 meer dan gisteren toen de autoriteiten de geïmproviseerde graven voor het eerst op het spoor kwamen. Onder de doden zijn ook meerdere kinderen.

De lichamen lagen in een bos in de buurt van de stad Malindi. Ze werden gevonden na een tip over recente sterfgevallen bij de sekte.

Volgens de lokale autoriteiten liggen er tientallen geïmproviseerde graven op het terrein. In een van de graven zouden de lichamen van een compleet gezin liggen, meldt de BBC. Het zou gaan om drie kinderen en hun ouders.

De politie verwacht de komende tijd nog meer lichamen te vinden. Het gehele bos is volgens de minister van Binnenlandse Zaken afgesloten vanwege het onderzoek.

Uitgehongerd

Het terrein is eigendom van Paul Mackenzie Nthenge, die de zogenoemde Good News International Church leidt. De Keniaanse staatstelevisie omschrijft hem als een sekteleider.

De man werd eerder deze maand vastgezet nadat in een pand van de sekte vijftien uitgehongerde leden werden aangetroffen. Vier van hen overleden kort na de ontdekking. De vier zouden zichzelf hebben uitgehongerd op instructie van Nthenge, die volhield dat zij via die weg dichter bij Jezus zouden komen.

Nthenge wordt nog altijd vastgehouden en is in zijn cel in hongerstaking gegaan. Hij werd al twee keer eerder gearresteerd, in 2019 en vorige maand. Zijn aanhouding in maart had te maken met de dood van meerdere kinderen, wier ouders door Nthenge waren aangemoedigd om de kleintjes uit te hongeren.

Nthenge kwam telkens op borgtocht vrij. Lokale politici hebben de rechtbank nu met klem gevraagd om hem niet opnieuw op vrije voeten te stellen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl