NOS Voetbal

Curieuze hattrick Romeny helpt Emmen aan zege, Van Hooijdonk nieuwe topscorer

Ole Romeny heeft FC Emmen met een curieuze hattrick een cruciale overwinning bezorgd bij sc Heerenveen (2-3), op een avond die lange tijd voor Sydney van Hooijdonk en de Friezen op een feestavond leek uit te draaien.

Maar Heerenveen kreeg in een spectaculaire tweede helft de rekening gepresenteerd voor vele gemiste kansen, waarmee de Europese play-offs verder uit beeld dreigen te raken.

Bekijk de samenvatting van sc Heerenveen - FC Emmen

Romeny maakte alle Emmen-goals. De eerste wandelde hij binnen na knap werk van Jeremy Antonisse, de tweede nadat Pawel Bochniewicz bij het uitverdedigen hard tegen hem aan schoot en de derde en winnende na een inschattingsfout van keeper Xavier Mous in de extra tijd.

En zo was er ineens grote ontlading bij Emmen, dat na de derde overwinning in zes duels in elk geval voor even boven de rode streep staat.

Bekijk hier de reacties van Ole Romeny en Dick Lukkien:

Emmense hattrickheld Romeny: 'Drie punten, dat is voor ons in deze fase top'

Dat het zover zou komen, leek lange tijd onmogelijk. Heerenveen was heer en meester en leek na twee keer Van Hooijdonk op de overwinning af te stevenen. Op aangeven van Simon Olsson tikte hij halverwege de eerste helft binnen. Kort na de plotse 1-1 van Romeny bleef Van Hooijdonk rustig toen hij mocht aanleggen vanaf elf meter.

Want Emmen leek zijn eigen glazen in te gooien toen Mike te Wierik opzichtig vasthield bij een corner. Ook al was het de videoscheidsrechter die de overtreding uiteindelijk pas waarnam.

Nummer 14 en 15 voor Van Hooijdonk

Van Hooijdonk nam met zijn twee goals de eerste plek op de topscorerslijst van Anastasios Douvikas en Xavi Simons over. En ook de kans om verder uit te lopen kreeg hij nog, maar vrij voor Mickey van der Hart schoof hij voorlangs.

Bekijk hieronder de reactie van Sydney van Hooijdonk:

Van Hooijdonk nieuwe topscorer: 'Telt alleen als het na 34 wedstrijden is'

Heerenveen lijkt alleen nog via Van Hooijdonk te kunnen scoren, die nu verantwoordelijk is voor de laatste acht (!) competitietreffers van zijn club. Ondanks de wisselvallige prestaties van Heerenveel krijgt hij wel een serieuze kans om tijdens het competitieslot in de voetsporen te treden van zijn vader Pierre.

Want 21 seizoenen geleden werd Van Hooijdonk topscorer van Nederland met 24 goals voor Feyenoord. Vader en zoon worden vaak met elkaar vergeleken. Maar vaak wordt vergeten dat Pierre op de leeftijd van Sydney (net 23 geworden) nog geen duel op het hoogste niveau gespeeld had.

Dankzij de vijftiende goal van junior werd in elk geval een negatief eredivisierecord afgewend, want daarmee werd het laagste aantal ooit van Cyriel Dessers en Steven Berghuis in het afgebroken coronaseizoen 2019/2020 geëvenaard.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl