De schade in en rondom de foyer is groot
In samenwerking met
NH
NOS NieuwsAangepast

Veel schade door explosie bij flat in Amsterdam

Een explosie bij een flat in Amsterdam Nieuw-West heeft vannacht veel schade veroorzaakt. Er raakte niemand gewond, zegt een politiewoordvoerder tegen AT5.

Een groot aantal ruiten is gesprongen en er liggen brokstukken in de hal van het gebouw in de Comeniusstraat. Ook auto's, scooters en fietsen die voor de flat stonden geparkeerd, raakten beschadigd. Op straat ligt glas.

Bekijk hier de beelden van de ravage:

Ravage na explosie bij flat in Amsterdam-West

Bewoners schrokken rond 03.45 uur wakker van een harde knal. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) en de Forensische Opsporing werden ingeschakeld voor onderzoek.

De EOD concludeerde al snel dat er geen gevaar meer was voor buurtbewoners. De recherche heeft delen van het explosief gevonden en meegenomen voor onderzoek. Het is nog niet duidelijk wat er precies ontploft is.

Volgens de politie zijn twee daders na de explosie mogelijk op een donkere scooter in de richting van Osdorp gevlucht.

Eerdere explosie

Bijna een jaar geleden ging er in dezelfde straat ook al een zwaar explosief af. Ook toen ging het af in een portiek en sprongen de ruiten in tientallen omliggende woningen.

Een 33-jarige dader werd veroordeeld tot een celstraf van vier jaar. De politie kan nog niets zeggen over een eventueel verband tussen de twee explosies. "Natuurlijk gaan we kijken naar eerdere informatie maar de Comeniusstraat is een lange straat met meerdere flats dus we richten ons nu niet per se op een verband", zegt een woordvoerder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl